Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

GroenLinks: 'Laat dieren in Artis uitsterven'

29-09-2017, 13.33 uur

Als het aan GroenLinks ligt, zijn er over een paar jaar geen olifanten, leeuwen, jaguars, vogels en giraffen meer in dierentuin Artis. De Amsterdamse fractie van de politieke partij pleit voor een 'uitsterfbeleid', waarbij dieren zich niet meer mogen voortplanten.

Dat staat in het verkiezingsprogramma van de partij. "Je kunt denken aan olifanten en alle andere dieren waarvan je redelijkerwijs kunt aannemen dat ze groter territorium nodig hebben", zegt fractievoorzitter Rutger Groot Wassink in De Telegraaf.

Groot Wassink is naar eigen zeggen een liefhebber van Artis. Toch wil hij dat het aantal diersoorten in het park fors omlaag gaat. "Sommige dieren, zoals de vissen, kunnen hier wel prima leven."

Artis-directeur Haig Balian is niet onder de indruk van de uitspraken. "Je kunt niet zomaar dieren alleen achterlaten, veel dieren zijn groepsdieren.", reageert hij. "Heel veel mensen zijn juist razend enthousiast over onze verblijven en dierentuin."

Ook D66-wethouder Abdeluheb Choho ziet het plan van GroenLinks niet zitten. "De dierentuin voldoet ruimschoots aan alle regelgeving."

De Partij voor de Dieren pleitte afgelopen jaar al voor het sluiten van alle dierentuinen in Nederland.

Meer Artis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be