Natura Artis Magistra

GroenLinks: 'Laat dieren in Artis uitsterven'

29-09-2017, 13:33 uur | Reacties

Als het aan GroenLinks ligt, zijn er over een paar jaar geen olifanten, leeuwen, jaguars, vogels en giraffen meer in dierentuin Artis. De Amsterdamse fractie van de politieke partij pleit voor een 'uitsterfbeleid', waarbij dieren zich niet meer mogen voortplanten.

Dat staat in het verkiezingsprogramma van de partij. "Je kunt denken aan olifanten en alle andere dieren waarvan je redelijkerwijs kunt aannemen dat ze groter territorium nodig hebben", zegt fractievoorzitter Rutger Groot Wassink in De Telegraaf.


ZIE OOK: Artis opent nieuw verblijf voor olifanten

Groot Wassink is naar eigen zeggen een liefhebber van Artis. Toch wil hij dat het aantal diersoorten in het park fors omlaag gaat. "Sommige dieren, zoals de vissen, kunnen hier wel prima leven."

Artis-directeur Haig Balian is niet onder de indruk van de uitspraken. "Je kunt niet zomaar dieren alleen achterlaten, veel dieren zijn groepsdieren.", reageert hij. "Heel veel mensen zijn juist razend enthousiast over onze verblijven en dierentuin."

Ook D66-wethouder Abdeluheb Choho ziet het plan van GroenLinks niet zitten. "De dierentuin voldoet ruimschoots aan alle regelgeving."

De Partij voor de Dieren pleitte afgelopen jaar al voor het sluiten van alle dierentuinen in Nederland.

ZIE OOK: Partij voor de Dieren: 'Sluit alle dierentuinen'

Reacties