Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland heeft interesse in bizarre nieuwe achtbaan

20-10-2017, 20.31 uur

Komt deze bizarre nieuwe achtbaan in Walibi Holland te staan? Het pretpark in de polder overweegt een absurde 37 meter hoge 'free spin coaster' aan te schaffen. Dat vertelt adjunct-directeur Yas Fujii van de Amerikaanse attractiebouwer S&S Sansei aan Looopings.

In een free spin coaster zitten passagiers in kantelende karretjes links en rechts van de rail. De 309 meter lange baan bestaat uit een verticale lift en een aaneenschakeling van heuvels en scherpe bochten, die onder elkaar zijn gebouwd. Een ritje duurt ongeveer vijftig seconden.

De topsnelheid bedraagt 61 kilometer per uur. Per uur kunnen in theorie 720 personen een ritje maken. Bijzonder is dat de attractie weinig ruimte in beslag neemt, met een oppervlakte van slechts 79 bij 8,5 meter. Volgens betrokkenen zou de baan in Walibi gebouwd kunnen worden op de huidige plek van oldtimerbaan Le Tour des Jardins.

"We zijn inderdaad met Walibi Holland aan het praten over de bouw van een free spin coaster", bevestigt Fujii. "We hopen dat we hem in 2019 of 2020 kunnen openen, maar het is nog niet zeker. De onderhandelingen zijn nog gaande. Het zou de eerste in Europa worden. Voor ons is het project dus een mooi visitekaartje."

Elke rit in een free spin coaster is anders, aldus Fujii. "Dat hangt af van de positie en het gewicht van de inzittenden. Bovendien wordt er gebruikgemaakt van magneten om de bewegingen van de karretjes te controleren."

Free spin-banen zijn nu alleen nog te vinden in Japan en de Verenigde Staten, waaronder in vijf parken van Six Flags. De Zwitserse fabrikant Intamin bracht eerder een vergelijkbaar attractietype op de markt, de zac spin coaster. Daarvan staan er drie in Europa.

Of de achtbaan daadwerkelijk naar Walibi komt, is nog de vraag. Ingewijden vertellen aan Looopings dat de directie van het attractiepark momenteel met meerdere partijen rond de tafel zit. Walibi laat zelf voorlopig nog niets los over de toekomstplannen.Meer Walibi Holland
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be