Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Halloween Nightmares

Partij voor de Dieren boos over levende krekels in spookhuis

27-09-2017, 18.48 uur

De Partij voor de Dieren is niet blij met het nieuwe spookhuis Halloween Nightmares in Utrecht. In de horrorattractie, die aanstaande vrijdag opengaat, worden 1200 levende krekels gebruikt. Volgens de dierenclub horen krekels niet thuis in een spookhuis.

"Wij maken ons zorgen om de leefomstandigheden van de krekels in het spookhuis", vertelt woordvoerster Saskia Oskam aan het AD. "Wij zouden het liefst zien dat de krekels helemaal niet gebruikt worden. Dat hebben we eerder deze week al gevraagd en dat gaan we vandaag opnieuw doen."

Er bestaan in Nederland geen regels voor insecten. In principe kunnen de bedenkers van het spookhuis dus met de beesten doen wat ze willen. "Dat is heel kwalijk", vindt Oskam. "Wij zouden graag zien dat die wetgeving er komt, want wij vinden dat dit niet kan. Insecten zijn ook dieren en die hebben ook gevoel."

Volgens Halloween Nightmares-manager René van Os worden de krekels goed verzorgd. "Ze zitten achter glas en krijgen genoeg eten en drinken."

Halloween Nightmares werd eerder aangekondigd als het grootste spookhuis van de Benelux, maar aan die bewering wordt inmiddels getwijfeld.

Meer Halloween Nightmares
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be