Legoland Billund Resort

Droom komt uit: Nederlandse pretparkfan ontwerpt achtbaan voor Legoland

27-09-2017, 22:55 uur | Reacties

Voor een 24-jarige pretparkfan is een jongensdroom uitgekomen. Romesh Popelier uit het Limburgse Meijel heeft onlangs de kans gekregen om zelf een achtbaan te ontwerpen, die binnenkort daadwerkelijk gebouwd gaat worden in het Deense attractiepark Legoland Billund.

Popelier liep vorig jaar stage bij Jeroen Nijpels, een vertegenwoordiger van de Duitse attractiebouwer Zierer. Daar deed hij onder meer onderzoek naar het gebruik van achtbaansimulator NoLimits bij de bouw van nieuwe rollercoasters.


ZIE OOK: Bekende Efteling-fan doet stem van Pardoes in nieuwe attractie Symbolica

"Na afloop van de stage werd ik tot mijn verbazing gevraagd om een Zierer-familieachtbaan te ontwerpen voor Legoland", aldus de twintiger. De jonge creatieveling kon zijn geluk niet op. "De belangrijkste gegevens, zoals de oppervlakte en de lengte, stonden vast, maar verder mocht ik helemaal mijn eigen gang gaan."

Het resultaat is de 281 meter lange rollercoaster Flying Eagle, met een hoogte van elf meter en een topsnelheid van 46 kilometer per uur. Legoland heeft het exacte baanverloop nog niet naar buiten gebracht. De attractie gaat in 2018 open. Popelier: "Ik besef het zelf nog maar half."

ZIE OOK: Twee maanden werk: pretparkfan maakt schaalmodel van bekende achtbaan

Reacties