Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Walibi Belgium heeft plan voor 22 meter hoge vliegtuigmolen

28-09-2017, 19.00 uur

Walibi Belgium heeft de smaak te pakken. Het Belgische pretpark presenteerde de afgelopen weken al plannen voor een nieuwe familieachtbaan, een interactieve darkride, een interactieve waterattractie, een kinderachtbaan en een mega-achtbaan. Daar komt nu een spectaculaire vliegtuigmolen bij.

Er zijn plannen voor de komst van een zogeheten 'sky fly'. De machine bestaat uit twaalf kleine vliegtuigjes die passagiers zelf kunnen laten kantelen door de vleugels heen en weer te bewegen. Op die manier bepalen bezoekers zelf hoe vaak ze over de kop gaan.

Een vergelijkbare attractie staat sinds 2016 in Duinrell. Ook parken als Legoland Deutschland, Holiday Park (Duitsland), Nigloland (Frankrijk) en Blackpool Pleasure Beach (Groot-Brittannië) hebben een sky fly, bedacht en gefabriceerd door de Duitse firma Gerstlauer.

De sky fly in Walibi Belgium staat voor 2022 of 2023 op de planning. Eerst volgen de andere nieuwe attracties. In totaal investeert het park de komende jaren zo'n 100 miljoen euro.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be