Efteling

De Efteling daagt Walibi uit: 'Bezoek eens een écht themapark!'

26-09-2017, 16:25 uur | Reacties

De Efteling geeft concurrent Walibi Holland een flinke veeg uit de pan. Op Twitter daagt het Kaatsheuvelse sprookjespark een medewerker van Walibi uit om een keer langs te komen, zodat diegene kan leren hoe "een écht themapark" eruitziet.

"Dare to get real, zeggen jullie altijd", staat op een handgeschreven kaartje dat de Efteling naar Walibi heeft gestuurd. "Dus we nodigen één van jullie van harte uit om eens een écht themapark van dichtbij te zien! Tot ziens in de Wereld vol Wonderen. Ps: hardgaan mag in onze achtbanen."


ZIE OOK: Walibi Holland vervangt 'Hardgaan' door nieuwe slogan

De Efteling en Walibi zijn al dagen aan het kibbelen op Twitter. Aanleiding is een twitteraar die zei te twijfelen tussen een ritje in Efteling-achtbaan Python en Walibi-achtbaan Xpress. "Dan gaan we voor Xpress: die lancering, whoesh. There's nothing quite like it", aldus Walibi.

Daarop reageerde de Efteling scherp: "Nothing quite like it?", gevolgd door een link naar de soundtrack van lanceerachtbaan Rock 'n' Roller Coaster in Disneyland Paris. Die attractie heeft hetzelfde baanverloop als Walibi's Xpress.

Daarna bleef de Efteling Walibi plagen met subtiele verwijzingen naar Rock 'n' Roller Coaster. "Dat deden we niet eens Xpress", aldus de Efteling.

ZIE OOK: Amerikanen: 'Walibi-achtbaan Lost Gravity veel beter dan Baron 1898 in de Efteling'

Reacties