Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

De Efteling daagt Walibi uit: 'Bezoek eens een écht themapark!'

26-09-2017, 16.25 uur

De Efteling geeft concurrent Walibi Holland een flinke veeg uit de pan. Op Twitter daagt het Kaatsheuvelse sprookjespark een medewerker van Walibi uit om een keer langs te komen, zodat diegene kan leren hoe "een écht themapark" eruitziet.

"Dare to get real, zeggen jullie altijd", staat op een handgeschreven kaartje dat de Efteling naar Walibi heeft gestuurd. "Dus we nodigen één van jullie van harte uit om eens een écht themapark van dichtbij te zien! Tot ziens in de Wereld vol Wonderen. Ps: hardgaan mag in onze achtbanen."

De Efteling en Walibi zijn al dagen aan het kibbelen op Twitter. Aanleiding is een twitteraar die zei te twijfelen tussen een ritje in Efteling-achtbaan Python en Walibi-achtbaan Xpress. "Dan gaan we voor Xpress: die lancering, whoesh. There's nothing quite like it", aldus Walibi.

Daarop reageerde de Efteling scherp: "Nothing quite like it?", gevolgd door een link naar de soundtrack van lanceerachtbaan Rock 'n' Roller Coaster in Disneyland Paris. Die attractie heeft hetzelfde baanverloop als Walibi's Xpress.

Daarna bleef de Efteling Walibi plagen met subtiele verwijzingen naar Rock 'n' Roller Coaster. "Dat deden we niet eens Xpress", aldus de Efteling.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be