Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Halloween Nightmares

Twijfels over record van 'grootste spookhuis van de Benelux'

26-09-2017, 23:09 uur | Reacties

Is het 'grootste spookhuis van de Benelux' wel echt de grootste? De initiatiefnemers van de nieuwe horrorattractie Halloween Nightmares in Utrecht beweren dat ze met een oppervlakte van 2400 vierkante meter een record in handen hebben. In het Limburgse Brunssum wordt echter een spookhuis opgetuigd dat naar verluidt een stuk groter is.

Op 20 en 21 oktober vindt de vijfde editie van Horror Night Brunssum plaats. "Daarvoor wordt een dansschool van 3600 vierkante meter omgebouwd tot een gigantisch spookhuis", vertelt bedenker Kevin Jeukens aan Looopings. "Het gedeelte waar bezoekers doorheen lopen, beslaat 3025 vierkanter meter. Daarvan is ongeveer 2500 vierkante meter binnen, de rest speelt zich buiten af."


ZIE OOK: Bedenker van nieuw spookhuis Utrecht viel bezoekers Walibi lastig

Het record uit Utrecht zou daarmee in duigen vallen. Jeukens benadrukt dat hij er niet op uit is om Halloween Nightmares onderuit te halen. "Maar we willen wel dat mensen de feiten kennen. Het spookhuis in Utrecht is gewoon absoluut niet de grootste."

Janita Noorlander van Halloween Nightmares laat in een reactie weten: "Toen wij begonnen met onze plannen, hebben we onderzoek gedaan. Op dat moment was er in de Benelux geen spookhuis dat groter was dan 2400 vierkante meter."

ZIE OOK: Nieuw spookhuis Utrecht houdt vertrouwen in 'oplichter'

Reacties