Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Halloween Nightmares

Twijfels over record van 'grootste spookhuis van de Benelux'

26-09-2017, 23.09 uur

Is het 'grootste spookhuis van de Benelux' wel echt de grootste? De initiatiefnemers van de nieuwe horrorattractie Halloween Nightmares in Utrecht beweren dat ze met een oppervlakte van 2400 vierkante meter een record in handen hebben. In het Limburgse Brunssum wordt echter een spookhuis opgetuigd dat naar verluidt een stuk groter is.

Op 20 en 21 oktober vindt de vijfde editie van Horror Night Brunssum plaats. "Daarvoor wordt een dansschool van 3600 vierkante meter omgebouwd tot een gigantisch spookhuis", vertelt bedenker Kevin Jeukens aan Looopings. "Het gedeelte waar bezoekers doorheen lopen, beslaat 3025 vierkanter meter. Daarvan is ongeveer 2500 vierkante meter binnen, de rest speelt zich buiten af."

Het record uit Utrecht zou daarmee in duigen vallen. Jeukens benadrukt dat hij er niet op uit is om Halloween Nightmares onderuit te halen. "Maar we willen wel dat mensen de feiten kennen. Het spookhuis in Utrecht is gewoon absoluut niet de grootste."

Janita Noorlander van Halloween Nightmares laat in een reactie weten: "Toen wij begonnen met onze plannen, hebben we onderzoek gedaan. Op dat moment was er in de Benelux geen spookhuis dat groter was dan 2400 vierkante meter."

Meer Halloween Nightmares
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be