Disneyland Paris

Blamage: niet genoeg medailles voor hardloopwedstrijd Disneyland Paris

23-09-2017, 06.30 uur | ReactiesFoto: @travelttmagic

Disneyland Paris heeft vrijdagavond een behoorlijke flater geslagen tijdens hardloopevenement runDisney. Er bleken veel te weinig medailles beschikbaar te zijn voor deelnemers van de 5K Family Run in het Walt Disney Studios Park. Honderden hardlopers kregen bij de finish te horen dat alle medailles op waren.

Dat is merkwaardig, omdat de organisatie al maanden van tevoren exact wist hoeveel mensen er mee zouden doen. Ook T-shirts raakten op.


ZIE OOK: Kaartverkoop hardloopwedstrijd Disneyland Paris loopt in de soep: 'Waardeloos en schandalig'

"Hoe is dit in godsnaam mogelijk?", is een exemplarische reactie op Twitter. "Wat een waardeloze organisatie", reageert een fan. "Ik weet zeker dat veel mensen volgend jaar thuisblijven", zegt ene Rebecca. "Onze kinderen moeten huilen, ze zijn ontroostbaar", meldt deelnemer Cedric Robert.

Kate Mason: "Drie Disney-figuren op de route, verlichting stond uit, geen medaille, geen goodiebag. Walgelijk." Armando Valenzuele: "Dit is deprimerend." Kate D'Arcy: "Na maanden trainen zou het fijn zijn om een medaille te krijgen. Hier was niets magisch aan. Schaam jullie."

Sportievelingen die geen medaille konden bemachtigen, hebben hun gegevens moeten achterlaten op losse velletjes papier. Op social media hult de organisatie zich in stilzwijgen.

Het is niet voor het eerst dat runDisney bedolven wordt onder kritiek. Afgelopen zomer liep de inschrijving voor het evenement volledig in de soep door technische problemen.

Deelnemen aan de vijf kilometer lange race door het Walt Disney Studios Park kostte 35 euro per persoon. Zaterdagochtend vindt een tien kilometer lange loop door beide Disney-parken plaats. Op zondagochtend volgt een halve marathon. Het evenement wordt in 2017 voor de tweede keer gehouden.

ZIE OOK: App Disneyland Paris werkt niet meer op iPhones

Reacties