Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Zo worden de Fright Nights-spookhuizen van Walibi Holland gebouwd

25-09-2017, 23.53 uur

Er gaat heel wat werk zitten in het bouwen van een halloweenspookhuis in Walibi Holland. Dat legt entertainmentmedewerker Scott Bravenboer uit in een bijzondere videoreportage. Hij geeft fans een kijkje achter de schermen bij haunted house Jefferson Manor.

Zo laat Bravenboer onder meer het "technische hart" van het spookhuis zien. Een enorme computer stuurt alle speciale effecten aan. "Hier komt alles samen: de verlichting, de achtergrondmuziek en de schrikeffecten van de acteurs."

In de loop der jaren is er een hoop veranderd, weet Bravenboer. "Vroeger werden spookhuizen gemaakt van dunne houten wandjes." Tegenwoordig worden duurzamere materialen gebruikt. "We zetten nu een stevige constructie neer, met wanden van gips en beton. Het is allemaal een stuk echter geworden."

Afleiding is in een spookhuis ontzettend belangrijk, legt het creatieve brein uit. Zo worden er bijvoorbeeld bewust scheve tegeltjes gebruikt in de vloer. "In je onderbewustzijn ben je daar toch mee bezig, waardoor je minder alert bent op de andere dingen om je heen. Op die manier kunnen wij weer makkelijker een scare uitvoeren."

Bravenboer is naar eigen zeggen het hele jaar bezig met Halloween. "We beginnen al in november met het bedenken van nieuwe dingen." Een haunted house is goed gelukt als bezoekers er gillend uitkomen, vindt de bedenker. "Het is pas geslaagd als ze huilend op de grond liggen. In een theater krijgen acteurs applaus na een show, wij krijgen mensen die flauwvallen. Dat is ons applaus."

De eerste Halloween Fright Night vindt dit jaar plaats op zaterdag 7 oktober. Nieuw zijn het spookhuis Below en de scare zone Eddie's Area. Spookhuis Haunted Holidays is omgebouwd tot Haunted Holidays II.



Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be