Attractiepark Toverland

PVV vreest voor 'Efteling-prijzen' in Toverland

23-09-2017, 16:05 uur | Reacties

De PVV maakt zich grote zorgen over de entreeprijs van Toverland. Het attractiepark in Noord-Limburg opent volgend jaar een nieuw themagebied met meerdere nieuwe attracties. De Limburgse afdeling van de politieke partij vraagt zich af of het park na de uitbreiding nog wel betaalbaar blijft voor de gewone Nederlander.

Dat bleek afgelopen week tijdens een commissievergadering van de Provinciale Staten. De PVV vreest naar eigen zeggen voor "Efteling-prijzen" in Toverland. Nu bedraagt de toegangsprijs in het zomerseizoen nog 28 euro aan de kassa of 25,50 euro online. De Efteling vraagt momenteel 37,50 euro voor een ticket. Op internet krijgen bezoekers 2 euro korting.


ZIE OOK: Toverland start met bouw van nieuw themagebied met wing coaster

Een woordvoerster van Toverland bevestigt dat de entreeprijs komend jaar zal stijgen door de uitbreiding, al moeten de exacte prijzen nog bekendgemaakt worden.

"Het park wordt in de zomer van 2018 anderhalf keer zo groot, met een prachtig aanbod voor iedereen, dus het product Toverland wordt ook waardevoller", legt de voorlichtster uit. "Wij vinden dat wij die hogere entreeprijs dan meer dan waard zijn. De prijs-kwaliteitverhouding blijft dik in orde."

Eerder opperde de PVV al om alle Limburgers met korting naar Toverland te laten gaan. Dat initiatief bleek al snel onhaalbaar.

ZIE OOK: PVV: 'Alle Limburgers met korting naar Toverland'

Reacties