Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Pretparken smijten met korting tijdens lerarenstaking

03-10-2017, 17.13 uurBeeld: Lisa van der Drift

Basisschoolleerlingen zijn op donderdag 5 oktober massaal vrij vanwege een landelijke lerarenstaking. Docenten leggen het werk neer omdat ze een hoger salaris willen. Veel pretparken spelen daar slim op in door met speciale kortingacties te komen. Looopings zet alle initiatieven op een rijtje.

Bezoekers van Attractiepark Slagharen krijgen op 5 oktober het tweede kaartje gratis. Daarvoor kunnen ze de actiecode SL5OKT17 gebruiken in de webshop van het Overijsselse pretpark. Avonturenpark Hellendoorn zou eigenlijk dicht zijn op 5 oktober, maar vanwege de staking gaan de poorten toch open. Met de actiecode pc50 krijgen gasten online 11 euro korting op een toegangsbewijs.

Ook de Julianatoren is speciaal voor de stakingsdag geopend. "We kregen zo veel vragen of wij open willen gaan op deze dag, dat wij hebben besloten om hier gehoor aan te geven", zegt directeur Jeroen Buter. Het familiepretpark in Apeldoorn geeft 7,50 euro 'stakingskorting'.

Het Brabantse BillyBird Park Hemelrijk heeft eveneens besloten om de attracties op 5 oktober open te gooien. Amusementspark Tivoli in het Gelderse Berg en Dal verkoopt op de extra vrije dag entreekaarten voor 11 euro in plaats van 13 euro aan de kassa. De Waarbeek in Hengelo hanteert een actietarief van 7,50 euro.

Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha geeft op 5 oktober 50 procent korting aan bezoekers die verkleed gaan als superheld. Tickets - inclusief onbeperkt eten en drinken - kosten dan nog 7,25 euro in plaats van 14,50 euro. Bij Plopsa Indoor Coevorden bedraagt de korting 7 euro, met behulp van de online actiecode WEBDEALS.

Ook veel dierenparken haken in op de lerarenstaking. Zo verkopen het Dolfinarium, Apenheul en ZooParc Overloon online entreekaarten voor 10 euro. In Apenheul worden op 5 oktober speciale rondleidingen gegeven. Wildlands Adventure Zoo Emmen laat kinderen tot en met 13 jaar naar binnen voor 10 euro in plaats van 27,50 euro, inclusief een gratis speurtocht.

De Efteling, Duinrell en Toverland doen niets extra's. "Maar we verwachten wel wat meer gasten, ondanks de slechte weersvoorspellingen", zegt een woordvoerster van de Efteling. Walibi Holland, Drievliet, Drouwenerzand, DippieDoe en De Valkenier blijven op 5 oktober gesloten.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be