Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Populariteit panda's in Ouwehands Dierenpark valt tegen

20-09-2017, 14.02 uur

De reuzenpanda's in Ouwehands Dierenpark hebben afgelopen zomer niet voor de topdrukte gezorgd waar vooraf op werd gehoopt. Daarom gooit de dierentuin in Rhenen allerlei extra maatregelen weer overboord.

Men rekende in eerste instantie op verkeerschaos en lange wachtrijen door de komst van de zeldzame dieren. Daarom stelde de dierentuin een maximum aantal bezoekers per dag in. Bovendien gingen de kassa's in het park dicht. Entreebewijzen werden alleen nog verkocht op internet. Er werd zelfs een extra parkeerterrein in het leven geroepen.

Maar de panda's Wu Wen en Xing Ya, te zien sinds begin juni, bleken lang niet zo populair als werd gedacht. Daarom is het vanaf nu niet meer verplicht om vooraf een online kaartje te bestellen. Ook de extra parkeerplaats wordt opgeheven.

Toch is directeur Robin de Lange naar eigen zeggen "erg tevreden". "Het is precies goed zo." Hij wil niet zeggen voor hoeveel omzet de panda's hebben gezorgd. Eerder ging de dierentuin uit van een stijging van 200.000 bezoekers in 2017.

Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be