Ouwehands Dierenpark Rhenen

Populariteit panda's in Ouwehands Dierenpark valt tegen

20-09-2017, 14:02 uur | Reacties

De reuzenpanda's in Ouwehands Dierenpark hebben afgelopen zomer niet voor de topdrukte gezorgd waar vooraf op werd gehoopt. Daarom gooit de dierentuin in Rhenen allerlei extra maatregelen weer overboord.

Men rekende in eerste instantie op verkeerschaos en lange wachtrijen door de komst van de zeldzame dieren. Daarom stelde de dierentuin een maximum aantal bezoekers per dag in. Bovendien gingen de kassa's in het park dicht. Entreebewijzen werden alleen nog verkocht op internet. Er werd zelfs een extra parkeerterrein in het leven geroepen.


ZIE OOK: Nederland loopt nog niet warm voor reuzenpanda's Ouwehands Dierenpark

Maar de panda's Wu Wen en Xing Ya, te zien sinds begin juni, bleken lang niet zo populair als werd gedacht. Daarom is het vanaf nu niet meer verplicht om vooraf een online kaartje te bestellen. Ook de extra parkeerplaats wordt opgeheven.

Toch is directeur Robin de Lange naar eigen zeggen "erg tevreden". "Het is precies goed zo." Hij wil niet zeggen voor hoeveel omzet de panda's hebben gezorgd. Eerder ging de dierentuin uit van een stijging van 200.000 bezoekers in 2017.

ZIE OOK: Panda's komen eraan, maar nog geen stormloop op kaarten Ouwehands Dierenpark

Reacties