Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling steunt nieuwe toeristische attracties in Brabant

22-09-2017, 14.43 uur

De Efteling steunt ondernemers met vernieuwende plannen voor nieuwe toeristische trekpleisters in Brabant. Het attractiepark is één van de initiatiefnemers van het Leisure Ontwikkel Fonds Noord-Brabant (LOF), dat als doel heeft om meer bezoekers naar de provincie te trekken.

Wie een geniaal idee denkt te hebben om toerisme in Noord-Brabant te bevorderen, kan een lening aanvragen bij het fonds. Projecten moeten een sterke verhaallijn hebben, onderscheidend zijn en voorzien zijn van een doordacht plan. De lening bedraagt minimaal 75.000 euro en maximaal 400.000 euro.

Naast de Efteling doen ook de provincie Noord-Brabant, samenwerkingsprogramma Midpoint Brabant en Beekse Bergen-eigenaar Libéma mee. De Beekse Bergen en de Efteling dragen gedurende tien jaar zo'n 300.000 euro per jaar bij aan het fonds. In ruil daarvoor leent de provincie de parken tientallen miljoenen euro's voor uitbreidingen.

"Wij willen doorgroeien naar vijf miljoen gasten in 2020", zegt Efteling-directeur Fons Jurgens. "Maar om hen te interesseren voor een meerdaags verblijf in Brabant, moeten ze behalve de Efteling ook andere dingen in Brabant kunnen bezoeken."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be