Efteling

Efteling steunt nieuwe toeristische attracties in Brabant

22-09-2017, 14:43 uur | Reacties

De Efteling steunt ondernemers met vernieuwende plannen voor nieuwe toeristische trekpleisters in Brabant. Het attractiepark is één van de initiatiefnemers van het Leisure Ontwikkel Fonds Noord-Brabant (LOF), dat als doel heeft om meer bezoekers naar de provincie te trekken.

Wie een geniaal idee denkt te hebben om toerisme in Noord-Brabant te bevorderen, kan een lening aanvragen bij het fonds. Projecten moeten een sterke verhaallijn hebben, onderscheidend zijn en voorzien zijn van een doordacht plan. De lening bedraagt minimaal 75.000 euro en maximaal 400.000 euro.

ZIE OOK: Efteling leent 15 miljoen euro voor bouw van vakantiepark

Naast de Efteling doen ook de provincie Noord-Brabant, samenwerkingsprogramma Midpoint Brabant en Beekse Bergen-eigenaar Libéma mee. De Beekse Bergen en de Efteling dragen gedurende tien jaar zo'n 300.000 euro per jaar bij aan het fonds. In ruil daarvoor leent de provincie de parken tientallen miljoenen euro's voor uitbreidingen.

"Wij willen doorgroeien naar vijf miljoen gasten in 2020", zegt Efteling-directeur Fons Jurgens. "Maar om hen te interesseren voor een meerdaags verblijf in Brabant, moeten ze behalve de Efteling ook andere dingen in Brabant kunnen bezoeken."

ZIE OOK: Efteling blij met plannen voor nieuw vakantiepark in Kaatsheuvel

Reacties