Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Zo werken de magische tulpen bij Efteling-sprookje De Vliegende Fakir

20-09-2017, 22.07 uur

De Vliegende Fakir in het Sprookjesbos van de Efteling wordt voorzien van eigentijdse techniek. Enorme betonnen platen met honderden buizen verraden dat het attractiepark bezig is om de 'magische tulpen' bij het sprookje te vernieuwen.

Normaal gesproken komen er afwisselend gele en rode tulpen uit de grond als de fakir op zijn fluit speelt. Peter Reijnders, één van de grondleggers van het Sprookjesbos, bedacht daarvoor eind jaren vijftig een speciale techniek. Onder de bloemen bevindt zich een waterbassin waarvan het niveau stijgt en daalt. De tulpen drijven op het water.

De nieuwe betonnen platen liggen momenteel nog op het plein voor de fakir. Uiteindelijk worden ze in de paleistuin geplaatst. In de buizen komen straks de tulpen te zitten.

De Vliegende Fakir uit 1958 is sinds begin deze maand niet te zien vanwege een enorme renovatie van bijna vier maanden. Naast de tulpen is er ook aandacht voor het paleis en het vliegende tapijt.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be