Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Deutschland Resort

Legoland introduceert virtualreality-achtbaan

19-09-2017, 21.29 uur

Legoland in Duitsland presenteert volgend jaar een virtualreality-achtbaan. Het pretpark voegt VR-brillen toe aan de bestaande rollercoaster Project X. Passagiers krijgen straks tijdens een ritje het gevoel dat ze een heuse Lego-race meemaken.

De beelden in de virtualreality-bril worden met behulp van Bluetooth-technologie gesynchroniseerd met het ritverloop van de attractie. Bezoekers kunnen er ook voor kiezen om een achtbaanritje zonder virtual reality te maken. Kinderen moeten minimaal 6 jaar oud zijn om gebruik te mogen maken van de brillen.

De VR-film werd geproduceerd door Merlin Magic Making, de creatieve afdeling van Legoland-eigenaar Merlin Entertainments. De Legoland-parken in Florida en Maleisië krijgen dezelfde virtualreality-ervaring.

Achtbaan Project X in Legoland Deutschland opende in 2002. Het is een zestien meter hoge wilde muis-baan van de Duitse fabrikant Mack Rides, met een topsnelheid van zo'n 56 kilometer per uur.

Meer Legoland Deutschland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be