Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Plopsaland schrapt sinterklaasfeest

19-09-2017, 22.27 uurBeeld: Mr.Themeparkfans

Het jaarlijkse sinterklaas-evenement in Plopsaland De Panne gaat niet door. De bekende Sint Weekends, die eigenlijk begin december plaats zouden vinden in het Vlaamse pretpark, worden geannuleerd. Dat bevestigt een woordvoerster aan Looopings.

"Er komt een evenement van Ketnet voor in de plaats, ter ere van het twintigjarig bestaan van de tv-zender", zegt de voorlichtster. "Ze willen hun verjaardag vieren met hun huidige doelpubliek." De precieze invulling wordt nog bekendgemaakt.

Vorig jaar kondigde Plopsa aan dat men in 2017 af zou stappen van Zwarte Pieten. "Het uitgangspunt is dat we Sinterklaas vieren zonder raciale stereotyperingen", stond in een verklaring ondertekend door Plopsa-eigenaar Studio 100. Dit jaar wordt er in Plopsaland dus helemaal geen Sinterklaas gevierd.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be