Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Walibi Belgium gooit vier attracties dicht

19-09-2017, 17.04 uur

Walibi Belgium eindigt dit pretparkseizoen met vier gesloten attracties. Eerder werd al bekend dat kinderachtbaan La Coccinelle en het treintje MusicXpress dit najaar zouden sluiten. Inmiddels zijn ook de bootjesattractie Gold River Adventure en de paardenbaan Poneys dicht.

Gold River Adventure is inmiddels deels ontmanteld. Volgend jaar opent het pretpark een nieuwe familie-achtbaan. "Het parcours van die coaster zal ook deels over de Gold River lopen, dus moeten er ondersteuningen geplaatst worden rond de attractie", legt een woordvoerster uit.

Om die reden blijft de bootjesattractie de rest van het jaar gesloten. Hetzelfde geldt voor de Poneys. La Coccinelle wordt binnenkort verplaatst om ruimte te maken voor de nieuwe achtbaan. MusicXpress verdwijnt definitief.

"Walibi is dus druk bezig met haar toekomstplan", besluit de voorlichtster. Het park wil de komende jaren meer dan 100 miljoen euro investeren in nieuwe attracties.

De afgelopen jaren was de Gold River Adventure onderdeel van het halloweenaanbod van het pretpark. De attractie werd in het najaar steevast omgedoopt tot Zombie River of Toxic River, met rookeffecten, extra decoraties en acteurs. Dat gaat dit jaar dus niet door.



Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be