Koninklijke Burgers' Zoo

Burgers' Zoo verdedigt voeren van zebra aan de leeuwen

15-09-2017, 09:59 uur | Reacties

Het kan voorkomen dat bezoekers van Burgers' Zoo zien hoe leeuwen een dode zebra oppeuzelen. Dat is namelijk een volkomen natuurlijk proces, staat in een bericht op de website van de Arnhemse dierentuin.

"Natuurlijk gaan in dierentuinen ook dieren dood", aldus Burgers' Zoo. Normaal gesproken worden de lichamen weggebracht voor medisch onderzoek. Maar als dat niet nodig is, bijvoorbeeld omdat een dier bij een ongeluk is overleden, kan het vlees van een gedood dier gebruikt worden als voer voor de roofdieren.


ZIE OOK: Dierentuin Artis vermoordt kuikens tijdens Pasen

Het vlees wordt dan niet helemaal onherkenbaar gemaakt. "Het is dus mogelijk dat bezoekers de leeuwen op een zebrabout zien kluiven. Op het eerste gezicht kan dit misschien vreemd overkomen, maar feitelijk is het een goed, natuurlijk gebruik van een dood dier." Het dierenpark spreekt over "prima scharrelvlees".

Heel soms worden dieren bewust afgemaakt omdat er geen plek voor ze is in Burgers' Zoo. "Euthanasie als populatiemanagement proberen we echter zoveel mogelijk te voorkomen."

In de meeste gevallen worden de grote katten van Burgers' Zoo gevoerd met rundvlees en paardenvlees. Bij slangen, varanen en gieren gaat het om kleine zoogdieren zoals muizen, ratten en konijnen. Die worden volgens het park "snel en pijnloos gedood" om te voorkomen dat ze stress ervaren.

ZIE OOK: Ontsnapte wallaby in Wildlands Emmen verscheurd door leeuwen

Reacties