Natura Artis Magistra

Artis vernieuwt verblijf zeeleeuwen

14-09-2017, 17:53 uur | Reacties

De Amsterdamse dierentuin Artis heeft woensdagavond een vernieuwd zeeleeuwenverblijf officieel geopend. In de zogeheten Robbenzaal kunnen bezoekers een groep Californische zeeleeuwen - bestaand uit een mannetje en vier vrouwtjes - op een nieuwe manier bekijken.

Het park spreekt over een heuse "onderwaterbeleving". Er zijn ook Afrikaanse pinguïns, eiders en roze pelikanen te zien. "Het laten samenleven van verschillende diersoorten in één verblijf biedt gedragsverrijking voor de dieren."


ZIE OOK: Artis opent nieuw verblijf voor olifanten

Artis heeft een kelpwoud nagebootst. Dat is een onderzees woud van grote slierten bruinwieren. Zeeleeuwen kunnen er schuilen en hun voedsel bij elkaar zoeken. "In de Robbenzaal komt de bezoeker alles te weten over de samenhang in dit ecosysteem", aldus de dierentuin.

De Robbenzaal is naast een publieksruimte ook een evenementenlocatie. De zaal kan worden omgebouwd tot een plek voor diners, presentaties en feesten. "Het licht wekt de indruk dat je - net als de zeeleeuwen - onder water bent."ZIE OOK: Zeeleeuwen ontdekken nieuw verblijf in Safaripark Beekse Bergen

Reacties