Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Artis vernieuwt verblijf zeeleeuwen

14-09-2017, 17.53 uur

De Amsterdamse dierentuin Artis heeft woensdagavond een vernieuwd zeeleeuwenverblijf officieel geopend. In de zogeheten Robbenzaal kunnen bezoekers een groep Californische zeeleeuwen - bestaand uit een mannetje en vier vrouwtjes - op een nieuwe manier bekijken.

Het park spreekt over een heuse "onderwaterbeleving". Er zijn ook Afrikaanse pinguïns, eiders en roze pelikanen te zien. "Het laten samenleven van verschillende diersoorten in één verblijf biedt gedragsverrijking voor de dieren."

Artis heeft een kelpwoud nagebootst. Dat is een onderzees woud van grote slierten bruinwieren. Zeeleeuwen kunnen er schuilen en hun voedsel bij elkaar zoeken. "In de Robbenzaal komt de bezoeker alles te weten over de samenhang in dit ecosysteem", aldus de dierentuin.

De Robbenzaal is naast een publieksruimte ook een evenementenlocatie. De zaal kan worden omgebouwd tot een plek voor diners, presentaties en feesten. "Het licht wekt de indruk dat je - net als de zeeleeuwen - onder water bent."Meer Artis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be