Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Aparte rij voor nieuwe Carnaval Festival-app in de Efteling

21-09-2017, 13.19 uur

De wachtrij bij Efteling-attractie Carnaval Festival is omgebouwd tot een soort digitale speeltuin. Een nieuwe interactieve app voor smartphones moet ervoor zorgen dat in de rij staan een stuk prettiger wordt. Er is alleen één praktisch probleem: bij Carnaval Festival staat haast nooit een rij.

Daar heeft de Efteling iets op gevonden. Bezoekers krijgen nu de keuze om direct in de attractie te gaan of om eerst het Carnaval Festival-spel te spelen. In dat laatste geval leggen ze de volledige zigzag-rij richting de ingang af, ook als daar niemand staat.

De app schiet daarmee haar doel compleet voorbij: in plaats van de bestaande rij aangenamer te maken, wordt er juist een wachtrij gecreëerd. Het is niet duidelijk waarom de Efteling er niet voor heeft gekozen om een app te introduceren bij een drukkere attractie, zoals Droomvlucht, Baron 1898 of Symbolica.

De Carnaval Festival-app werd ontwikkeld in samenwerking met het Vlaamse bedrijf World of Waw, dat in 2015 een innovatiewedstrijd van de Efteling won. De vloer in de rij is voorzien van gekleurde stippen, die gescand kunnen worden met de app. Ook hangen er borden met symbooltjes uit de wereld van Carnaval Festival-mascotte Jokie.

Tijdens het testen van de app bleek dat een aantal gezinnen het principe niet begreep, geeft Tina Stroobandt van World of Waw toe. "Ze bleven kriskras door het park confetti zoeken en scanden zelfs papiertjes op de grond in de hoop dat er iets zou gebeuren."



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be