Efteling

Nieuwe interactieve Efteling-app: 'Maak van wachtrij een feestje'

12-09-2017, 21:16 uur | ReactiesFoto: Vincent de Jong

De Efteling gaat een poging doen om de wachtrij bij Carnaval Festival minder saai te maken. Het pretpark introduceert daarvoor binnenkort een speciale interactieve app. "Download de gratis Carnaval Festival-app en maak van deze wachtrij een feestje!", staat op een aankondigingsbord bij de attractie.

De overdekte rij is vandaag voorzien van grote panelen met figuren en voorwerpen uit de wereld van Carnaval Festival-mascotte Jokie. Verder zijn er gekleurde stippen aangebracht op de vloer. Er wordt ook een groot digitaal scherm opgehangen. Spellen in de app maken gebruik van zogeheten augmented reality-techniek.

ZIE OOK: Efteling ontwikkelt nieuwe interactieve app voor in wachtrijen

Het is echter nog maar de vraag of Efteling-bezoekers tijd zullen hebben om de app te downloaden. De wachttijd bij Carnaval Festival bedraagt haast nooit meer dan vijf minuten.

De Efteling is al sinds 2015 met het project bezig. Afgelopen maand lanceerde het attractiepark ook al een interactieve augmented reality-app voor gasten van vakantiepark Bosrijk. Die draait om zandkabouter Klaas Vaak.

ZIE OOK: Efteling lanceert nieuwe app met interactieve speurtocht

Reacties