Nieuws

Plan voor nieuw Napoleon-pretpark met twaalf attracties

12-09-2017, 23:45 uur | Reacties

In Frankrijk worden plannen gemaakt voor een nieuw pretpark dat draait om de beroemde generaal Napoleon Bonaparte. Het historische Napoleon-themapark, met twaalf verschillende attracties, moet in 2023 openen in de gemeente Marolles-sur-Seine.

Er liggen concepten klaar voor verschillende virtual reality-attracties, een spektakelshow en een 4D-bioscoop. Eén van de attracties zou een Egyptisch thema krijgen. Napoleon maakte in 1798 een expeditie naar Egypte. De show staat in het teken van de bekende slag van Montereau, die plaatsvond op 18 februari 1814.

ZIE OOK: Nieuw hotel en nieuwe show in groot Frans themapark

Het park - dat tweehonderd dagen per jaar open kan - zou een oppervlakte krijgen van 56 hectare. De initiatiefnemers hebben een speciaal comité met historici samengesteld om te voorkomen dat er feitelijke onjuistheden in de attracties sluipen.

Een entreekaartje gaat zo'n 35 euro kosten. Men verwacht in eerste instantie 750.000 bezoekers per jaar. Tien jaar na de opening moet het aantal attracties verdubbeld zijn.

Als het project doorgaat, heeft het historische Franse themapark Puy du Fou er een geduchte concurrent bij. Daar komen nu ruim 2,2 miljoen mensen per jaar op af.

ZIE OOK: Populair Frans pretpark opent tweede vestiging in Spanje

Reacties