Disneyland Paris

Bedenker van beroemde Disney-muziek overleden

12-09-2017, 09:44 uur | Reacties

Disney-icoon Xavier Atencio is zondag op 98-jarige leeftijd overleden. Hoewel zijn naam wellicht niet direct een belletje doet rinkelen, werden zijn creaties wel wereldberoemd. Zo bedacht hij teksten voor nummers in Disney-attracties als Pirates of the Caribbean en Phantom Manor.

Atencio was eind jaren zestig verantwoordelijk voor de songtekst van 'Yo Ho (A Pirate's Life for Me)', de theme song van Pirates of the Caribbean. Tot die tijd had hij nog nooit een liedje op papier gezet. Het fameuze nummer wordt sinds 1992 ook gebruikt in Disneyland Paris.


ZIE OOK: Video: Pirates of the Caribbean in Disneyland Paris vernieuwd

Daarnaast schreef hij het lied van de Grim Grinning Ghosts, de bekende zingende bustes in spookhuis Haunted Mansion. In Disneyland Paris gaat de attractie door het leven als Phantom Manor, ook geopend in 1992.

De Amerikaan begon zijn Disney-carrière in 1938, in eerste instantie als animator van tekenfilms. In 1965 stapte hij over naar de pretparkafdeling van Walt Disney. Daar bleef hij werkzaam tot 1984. De afgelopen decennia was hij actief als adviseur.

"Het enorme talent van Xavier ligt aan de basis van de beste Disney-ervaringen ter wereld", reageert directeur Bob Weis van Walt Disney Imagineering. "Hij was enthousiast, behulpzaam en hij had een geweldig gevoel voor humor. Zijn briljante werk zal ons en miljoenen bezoekers elk jaar blijven inspireren."

ZIE OOK: Disneyland Paris gaat spookhuis Phantom Manor renoveren

Reacties