Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park kondigt nieuw themagebied met achtbaan aan

12-09-2017, 10.28 uur | Reacties

Europa-Park is druk bezig met plannen voor een nieuw themagebied. Ergens na 2019 opent het grootste attractiepark van Duitsland een themadeel met een grote achtbaan. Dat heeft directeur Michael Mack onthuld in een interview op Europa-Park Radio, de officiële radiozender van het pretpark.

Het nieuwe gebied wordt gebouwd achter het bestaande Griekse deel, in de buurt van waterachtbaan Poseidon en familiecoaster Pegasus. "Onze volgende achtbaan zal een echte knaller worden", aldus Mack. De coaster komt uit de fabriek van Mack Rides, de huisleverancier van Europa-Park.

De uitbreiding komt in het teken te staan van een nog nader te bepalen Europees land. Volgens de directeur zijn Schotland, Roemenië, Polen en Kroatië op dit moment de grootste kanshebbers. Dat is slecht nieuws voor Belgische pretparkfans, die al jaren pleiten voor een Belgisch gebied.

De huidige themagebieden van Europa-Park staan in het teken van Duitsland, Engeland, Frankrijk, Griekenland, Nederland, Ierland, IJsland, Italië, Oostenrijk, Luxemburg, Portugal, Rusland, Zwitserland, Scandinavië en Spanje.

Europa-Park zit ondertussen niet stil. Komende winter wordt de overdekte achtbaan Eurosat volledig vernieuwd. In 2019 opent een gigantisch waterpark met een nieuw hotel, een investering van 140 miljoen euro.

Meer Europa-Park
Reacties