Movie Park Germany

Movie Park Germany presenteert bloederig 18 plus-spookhuis: 'Gruwelijk en pervers'

11-09-2017, 17.39 uur | Reacties

Movie Park Germany zoekt de grenzen op met het nieuwe Halloween-spookhuis Hostel. Het bloederige haunted house, gebaseerd op de gelijknamige filmreeks, is niet geschikt voor personen onder de 18 jaar. "We proberen bezoekers zo dicht mogelijk bij levensechte folterscènes te brengen", zegt directeur Thorsten Backhaus.

Movie Park noemt Hostel "één van de meest controversiële films uit het horrorgenre". De film draait om rijke zakenlieden die geld betalen om andere mensen te martelen en te doden. "Het basisidee is op zichzelf al afschrikwekkend en pervers."


ZIE OOK: Kijk binnen in de nieuwe Walking Dead-attractie van Movie Park Germany

In het spookhuis herbeleven bezoekers twintig scènes uit de bekende film, van De Wallen in Amsterdam via een hostel in Slowakije tot martelkamers op een verlaten fabrieksterrein. "De decors zijn absoluut tot in de details nagebouwd", belooft Backhaus. De walkthrough-attractie - gelegen in een evenementencentrum - speelt zich zowel binnen als in de buitenlucht af. Een vijfkoppig projectteam is al een half jaar bezig met de bouw.

Voor de creatieve invulling werkt Movie Park samen met het Nederlandse designbedrijf Del Dracco Entertainment en de Duitse muziekproducent IMAscore. Het attractiepark mag de filmlicentie van Hostel minstens twee jaar lang gebruiken.

Het Halloween Horror Fest bestaat al negentien jaar. "We moeten telkens iets nieuws verzinnen om onze cultstatus te kunnen behouden", aldus de directeur.

Het evenement vindt dit jaar plaats op zeventien dagen tussen 7 oktober en 4 november, van 18.00 tot 22.00 uur. Er zijn in totaal zeven spookhuizen: Hostel, Circus of Freaks, Insidious, Slaughterhouse, Campout, The Walking Dead Breakout en Deathpital.

ZIE OOK: Walibi introduceert nieuw spookhuis tijdens Halloween Fright Nights

Reacties