Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Movie Park Germany presenteert bloederig 18 plus-spookhuis: 'Gruwelijk en pervers'

11-09-2017, 17.39 uur

Movie Park Germany zoekt de grenzen op met het nieuwe Halloween-spookhuis Hostel. Het bloederige haunted house, gebaseerd op de gelijknamige filmreeks, is niet geschikt voor personen onder de 18 jaar. "We proberen bezoekers zo dicht mogelijk bij levensechte folterscènes te brengen", zegt directeur Thorsten Backhaus.

Movie Park noemt Hostel "één van de meest controversiële films uit het horrorgenre". De film draait om rijke zakenlieden die geld betalen om andere mensen te martelen en te doden. "Het basisidee is op zichzelf al afschrikwekkend en pervers."

In het spookhuis herbeleven bezoekers twintig scènes uit de bekende film, van De Wallen in Amsterdam via een hostel in Slowakije tot martelkamers op een verlaten fabrieksterrein. "De decors zijn absoluut tot in de details nagebouwd", belooft Backhaus. De walkthrough-attractie - gelegen in een evenementencentrum - speelt zich zowel binnen als in de buitenlucht af. Een vijfkoppig projectteam is al een half jaar bezig met de bouw.

Voor de creatieve invulling werkt Movie Park samen met het Nederlandse designbedrijf Del Dracco Entertainment en de Duitse muziekproducent IMAscore. Het attractiepark mag de filmlicentie van Hostel minstens twee jaar lang gebruiken.

Het Halloween Horror Fest bestaat al negentien jaar. "We moeten telkens iets nieuws verzinnen om onze cultstatus te kunnen behouden", aldus de directeur.

Het evenement vindt dit jaar plaats op zeventien dagen tussen 7 oktober en 4 november, van 18.00 tot 22.00 uur. Er zijn in totaal zeven spookhuizen: Hostel, Circus of Freaks, Insidious, Slaughterhouse, Campout, The Walking Dead Breakout en Deathpital.

Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be