Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: nagenieten van het Efteling-bloemencorso in Valkenswaard

10-09-2017, 16.08 uurBeeld: Cindy Vervuren

Het Brabantse dorp Valkenswaard stond vandaag even in het teken van de Efteling. Tienduizenden bezoekers van het jaarlijkse bloemencorso konden zich vergapen aan dertien praalwagens met Efteling-thema. Pretparkfan Cindy Vervuren bracht de bonte stoet uitgebreid in beeld.

De wagens - met in totaal 2,5 miljoen dahlia's - zijn gebaseerd op Polles Keuken, De Chinese Nachtegaal, Doornroosje, Het Meisje met de Zwavelstokjes, Sneeuwwitje, De Vliegende Hollander, Villa Volta, Aquanura, Baron 1898, Fata Morgana, de Stoomcarrousel, Station de Oost en Holle Bolle Gijs.

Vele honderden vrijwilligers hebben er maandenlang aan gewerkt. Voor de gelegenheid waren verschillende sprookjesfiguren en Efteling-mascotte Pardoes ook van de partij. De prijsuitreiking vindt vanavond plaats. Eigenlijk zou er ook een wagen met Piraña-thema meedoen, maar de initiatiefnemers kampten met een tekort aan vrijwilligers.

Bezoekers van de Efteling kregen afgelopen zomer al een klein voorproefje op het corso. Op vier zaterdagen in augustus vertoonden enkele bouwers hun kunsten in het pretpark.

In mei werd de nieuwe attractie Symbolica al nagebouwd met bloemen. Dat gebeurde ter gelegenheid van de jaarlijkse Bloemendagen in het Noord-Hollandse Limmen.











































Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be