Attractiepark Toverland

'Noord-Limburg heeft naast Toverland nog een grote trekpleister nodig'

09-09-2017, 16:00 uur | Reacties

Krijgt Toverland concurrentie van een nieuw pretpark? De regio Noord-Limburg wil dat er naast het bekende attractiepark in Sevenum nog een tweede trekpleister wordt gerealiseerd. Wat dat precies voor attractie moet worden, is nog niet duidelijk.

Dat staat in het Actieprogramma Vrijetijdseconomie Noord-Limburg 2018-2030, dat werd samengesteld door adviesbureau ZKA Leisure Consultants in opdracht van de samenwerkende gemeenten Mook en Middelaar, Gennep, Bergen, Venray, Venlo, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Beesel en Leudal.

ZIE OOK: Toverland ziet bezoekersaantallen dalen in 2016

"Vergeleken met andere regio's, bijvoorbeeld Parkstad en Midden-Brabant, is de attractiewaarde van Noord-Limburg beperkt en weinig onderscheidend", luidt het oordeel. "De opgave is om de regionale concurrentiekracht te vergroten door de attractiewaarde te vergroten."

Op dit moment geven toeristen jaarlijks 870 miljoen euro uit in de Noord-Limburgse vrijetijdssector. In 2020 moet dat meer dan 1 miljard euro zijn. De nieuwe bezienswaardigheid kan daarvoor gaan zorgen. De Amerikaanse staat Florida dient als voorbeeld. Daar liggen pretparken van Disney, Universal en SeaWorld bij elkaar.

Toverland is nu goed voor ongeveer 680.000 bezoekers per jaar. De directie wil binnen enkele jaren groeien naar één miljoen jaarlijkse bezoekers. "Alle initiatieven om toerisme in de regio te bevorderen, dragen wij een warm hart toe", laat een woordvoerster van het attractiepark aan Looopings weten.

ZIE OOK: Provincie Limburg wil miljoenen euro's lenen aan Toverland

Reacties