Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

'Noord-Limburg heeft naast Toverland nog een grote trekpleister nodig'

09-09-2017, 16.00 uur

Krijgt Toverland concurrentie van een nieuw pretpark? De regio Noord-Limburg wil dat er naast het bekende attractiepark in Sevenum nog een tweede trekpleister wordt gerealiseerd. Wat dat precies voor attractie moet worden, is nog niet duidelijk.

Dat staat in het Actieprogramma Vrijetijdseconomie Noord-Limburg 2018-2030, dat werd samengesteld door adviesbureau ZKA Leisure Consultants in opdracht van de samenwerkende gemeenten Mook en Middelaar, Gennep, Bergen, Venray, Venlo, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Beesel en Leudal.

"Vergeleken met andere regio's, bijvoorbeeld Parkstad en Midden-Brabant, is de attractiewaarde van Noord-Limburg beperkt en weinig onderscheidend", luidt het oordeel. "De opgave is om de regionale concurrentiekracht te vergroten door de attractiewaarde te vergroten."

Op dit moment geven toeristen jaarlijks 870 miljoen euro uit in de Noord-Limburgse vrijetijdssector. In 2020 moet dat meer dan 1 miljard euro zijn. De nieuwe bezienswaardigheid kan daarvoor gaan zorgen. De Amerikaanse staat Florida dient als voorbeeld. Daar liggen pretparken van Disney, Universal en SeaWorld bij elkaar.

Toverland is nu goed voor ongeveer 680.000 bezoekers per jaar. De directie wil binnen enkele jaren groeien naar één miljoen jaarlijkse bezoekers. "Alle initiatieven om toerisme in de regio te bevorderen, dragen wij een warm hart toe", laat een woordvoerster van het attractiepark aan Looopings weten.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be