Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Buurtbewoners klagen over 'zielige kermis met oude meuk'

07-09-2017, 11.45 uur

De kermis in het Gelderse Elst heeft haar beste tijd gehad. Het evenement, dat tot afgelopen maandag duurde, viel dit jaar niet in de smaak. Veel meer dan een draaimolen, botsauto's en een oude rups was er niet te vinden, tot groot ongenoegen van buurtbewoners. Zij klagen er steen en been over op social media.

"De kermis is een schande", foetert Wilma Coppens op Facebook. "Allemaal oude meuk. Niets voor de jeugd en kleintjes." Monique Kimmel laat weten: "Wat een zielig kermisje hier in Elst. Dan maar weg, want zo is het een lachertje."

De bezoekersaantallen vielen zwaar tegen. Volgens kermisexploitant Jan Paashuis heeft de gemeente te weinig reclame gemaakt.

Ook de politiek bemoeit zich ermee, weet dagblad de Gelderlander. Henk Vreeman, fractievoorzitter van Gemeentebelangen Overbetuwe, wil van de burgemeester en wethouders weten wat er verbeterd kan worden. Hij spreekt over "een treurige kermis".

De gemeente is het eens met de kritiek, laat een woordvoerster weten. "Wij delen de teleurstelling. We willen een beter, breder aanbod én een beter bezochte kermis in Elst."

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be