Europa-Park

25 avonden Halloween in Europa-Park: vijf spookhuizen en drie scare zones

06-09-2017, 16:18 uur | Reacties

Het jaarlijkse halloweenevenement van Europa-Park is vernieuwd. De bekende Horror Nights maken dit jaar plaats voor het nieuwe horrorfestijn Traumatica. Bezoekers komen terecht in een wereld na de apocalypse, laat het Duitse pretpark weten. Er zijn vijf verschillende spookhuizen en drie scare zones.

In tegenstelling tot de vroegere Horror Nights kent Traumatica één verbindend verhaal. "Er zijn geen zombies meer, maar nieuwe onbekende creaturen", staat in een beschrijving. "Zij heersen over de puinhopen en verspreiden overal angst. Vijf rivaliserende groepen strijden om de heerschappij. Als bezoeker zit je hier middenin."


ZIE OOK: Walibi introduceert nieuw spookhuis tijdens Halloween Fright Nights

Elke bende heeft zijn eigen spookhuis, dat dient als 'thuisbasis'. Het gaat om House of the Familiars, Silverbullet Saloon, Journey into Darkness, Operation Rage en Shadowborn Manor. De scare zones heten Battle for Traumatica, Shadow Bay en Gypsy Hollow. "Het is een theaterstuk waar de bezoekers zelf deel van uitmaken", zegt een voorlichter.

Traumatica speelt zich af op een terrein naast het park, maar de bezoekers kunnen wel gebruikmaken van de attracties Fluch der Kassandra, Matterhornblitz, Pegasus, Traumzeitdome en de virtualreality-darkride Traumatica Coastiality. Om 21.00 en 22.30 uur wordt de halloweenijsshow Rise of the Shadows opgevoerd.

Het evenement vindt plaats op 25 avonden van 20 september tot en met 4 november, vanaf 19.30 uur. Er zijn aparte entreebewijzen nodig.

ZIE OOK: Halloween in Toverland: vijf scare zones, twee spookhuizen en doolhof

Reacties