Efteling

Efteling sluit single riders-wachtrij bij Symbolica

06-09-2017, 14:58 uur | ReactiesFoto: Stefan Schulte

Efteling-bezoekers die gebruik willen maken van de single riders-wachtrij bij de nieuwe attractie Symbolica, komen tegenwoordig vaak bedrogen uit. De speciale rij, die gebruikt wordt om lege plekken in de karretjes op te vullen, is sinds deze week regelmatig gesloten. Dat gebeurde nog niet eerder sinds de opening op 1 juli.

Volgens het pretpark was het vanmiddag bijvoorbeeld niet druk genoeg om de single riders-rij open te houden. "Als het rustiger is, is er weinig animo voor de rij", beweert een woordvoerster. "En de functie van de rij - doorstroming verbeteren - vervalt dan eigenlijk."


ZIE OOK: Meer wachtrijen voor single riders in de Efteling? 'We willen wel, maar we kunnen niet'

Maar echt rustig is het vandaag niet: de reguliere wachttijd liep op tot veertig minuten. Van een besparing is bovendien geen sprake. Voor het openhouden van de single riders-line is geen extra medewerker nodig.

Het lijkt erop dat de Efteling met twee maten meet. De single riders-rij bij achtbaan Baron 1898 blijft opvallend genoeg wel permanent open. Daar bedraagt de wachttijd momenteel slechts vijf minuten.

ZIE OOK: Nieuw beleid bij Efteling-achtbaan Baron 1898: geen groepen in single riders-wachtrij

Reacties