Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand liegt om foto van Instagram te halen

06-09-2017, 13:08 uur | Reacties

Phantasialand is op oorlogspad. Het Duitse pretpark, dat bekend staat om een bizar communicatiebeleid, heeft het dit keer gemunt op Instagram-gebruikers. Foto's die het management van Phantasialand niet bevallen, worden verwijderd van Instagram. Ook als ze de regels van het sociale medium niet schenden.

Om Instagram ervan te overtuigen dat een ongewenste afbeelding wél in strijd is met de officiële voorwaarden, claimt social media-manager Torsten Schiefen van Phantasialand ten onrechte dat hij de eigenaar van de foto is.

ZIE OOK: Phantasialand laat remix van creatieve fan offline halen

Zo moest een onschuldige foto van een scène in de waterbaan Chiapas het veld ruimen. "Ik heb de foto gemaakt", staat in een officiële copyrightklacht die werd ingediend door Schiefen.

Toen Looopings aan Schiefen om een verklaring vroeg, gaf hij schoorvoetend toe dat de klacht niets met copyright te maken heeft: "De afbeelding werd gerapporteerd vanwege het schenden van onze parkregels." Het is officieel niet toegestaan om een camera te gebruiken in de attractie.

Het is niet bekend hoeveel foto's Phantasialand al heeft laten verwijderen. Eerder liet het Duitse attractiepark al een danceremix van een creatieve fan offline halen.

ZIE OOK: Adele scheldt eigenaar van Phantasialand uit tijdens concert voor 16.000 man

Reacties