Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand liegt om foto van Instagram te halen

06-09-2017, 13.08 uur

Phantasialand is op oorlogspad. Het Duitse pretpark, dat bekend staat om een bizar communicatiebeleid, heeft het dit keer gemunt op Instagram-gebruikers. Foto's die het management van Phantasialand niet bevallen, worden verwijderd van Instagram. Ook als ze de regels van het sociale medium niet schenden.

Om Instagram ervan te overtuigen dat een ongewenste afbeelding wél in strijd is met de officiële voorwaarden, claimt socialmedia-manager Torsten Schiefen van Phantasialand ten onrechte dat hij de eigenaar van de foto is.

Zo moest een onschuldige foto van een scène in de waterbaan Chiapas het veld ruimen. "Ik heb de foto gemaakt", staat in een officiële copyrightklacht die werd ingediend door Schiefen.

Toen Looopings aan Schiefen om een verklaring vroeg, gaf hij schoorvoetend toe dat de klacht niets met copyright te maken heeft: "De afbeelding werd gerapporteerd vanwege het schenden van onze parkregels." Het is officieel niet toegestaan om een camera te gebruiken in de attractie.

Het is niet bekend hoeveel foto's Phantasialand al heeft laten verwijderen. Eerder liet het Duitse attractiepark al een danceremix van een creatieve fan offline halen.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be