Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris neemt extra maatregelen tegen terrorisme

04-09-2017, 13.37 uur

Disneyland Paris maakt gebruik van een nieuw systeem dat terroristische aanslagen met vrachtwagens moet voorkomen. Het pretpark heeft een Belgisch bedrijf ingeschakeld voor de levering van speciale mobiele barrières. Die zijn in staat om enorme trucks tot stilstand te brengen.

In steden als Nice, Berlijn, Londen, Stockholm en Barcelona reden terroristen met een vracht- of bestelauto in op een menigte. De Brusselse firma Pitagone - gespecialiseerd in antiterreurmaatregelen - zegt nu een oplossing bedacht te hebben.

"Voor het plaatsen van betonblokken heb je kranen en veel mankracht nodig", vertelt directeur Marc Weissberg aan Belgische media. "Daarom hebben we de koppen bij elkaar gestoken en een flexibel systeem ontwikkeld, dat één persoon in een paar minuten kan opbouwen. Onze barrières staan al in Disneyland Paris."

De stalen constructie kan ervoor zorgen dat een vrachtwagen van 7,5 ton in korte tijd tot stilstand komt, blijkt uit videobeelden van een testopstelling.

In november vorig jaar werden in Frankrijk terroristen gearresteerd die van plan waren om een maand later een aanslag te plegen in Disneyland Paris. Het pretparkresort doet zelf geen mededelingen over veiligheidsmaatregelen.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be