Disneyland Paris

Disneyland Paris neemt extra maatregelen tegen terrorisme

04-09-2017, 13:37 uur | Reacties

Disneyland Paris maakt gebruik van een nieuw systeem dat terroristische aanslagen met vrachtwagens moet voorkomen. Het pretpark heeft een Belgisch bedrijf ingeschakeld voor de levering van speciale mobiele barrières. Die zijn in staat om enorme trucks tot stilstand te brengen.

In steden als Nice, Berlijn, Londen, Stockholm en Barcelona reden terroristen met een vracht- of bestelauto in op een menigte. De Brusselse firma Pitagone - gespecialiseerd in antiterreurmaatregelen - zegt nu een oplossing bedacht te hebben.

ZIE OOK: Terroristen planden aanslag in Disneyland Paris

"Voor het plaatsen van betonblokken heb je kranen en veel mankracht nodig", vertelt directeur Marc Weissberg aan Belgische media. "Daarom hebben we de koppen bij elkaar gestoken en een flexibel systeem ontwikkeld, dat één persoon in een paar minuten kan opbouwen. Onze barrières staan al in Disneyland Paris."

De stalen constructie kan ervoor zorgen dat een vrachtwagen van 7,5 ton in korte tijd tot stilstand komt, blijkt uit videobeelden van een testopstelling.

In november vorig jaar werden in Frankrijk terroristen gearresteerd die van plan waren om een maand later een aanslag te plegen in Disneyland Paris. Het pretparkresort doet zelf geen mededelingen over veiligheidsmaatregelen.ZIE OOK: Disneyland Paris gesloten vanwege terreuraanslagen in hoofdstad

Reacties