Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Technische problemen bij Vliegende Fakir in de Efteling, één dag voor renovatie begint

03-09-2017, 16.33 uurBeeld: themeparktime

De Vliegende Fakir in de Efteling is één dag eerder dan gepland gestopt met vliegen. Eigenlijk zou het bekende sprookjesfiguur vanaf morgen bijna vier maanden lang niet te zien zijn vanwege een grote renovatie. Door technische problemen heeft de fakir er vandaag al de brui aan gegeven.

Vanmiddag knapten de kabels waarop het vliegende tapijt van de fakir rust. Daardoor kwam de bebaarde pop plotseling niet meer vooruit. Een medewerker heeft het tapijt uiteindelijk handmatig naar binnen gehaald.

Op beelden van een bezoeker is te zien hoe verschillende kabels naar beneden bungelen. Inmiddels staat er een bordje met de tekst 'Storing' voor het paleis.

De Vliegende Fakir stamt uit 1958. Tot eind december ondergaat het tafereel in het Sprookjesbos een ingrijpende onderhoudsbeurt. "Alle grote onderdelen worden opgeknapt, zodat het sprookje er weer als nieuw uitziet", vertelde een woordvoerster van het pretpark afgelopen week. Ook de techniek wordt vernieuwd.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be