Efteling

Technische problemen bij Vliegende Fakir in de Efteling, één dag voor renovatie begint

03-09-2017, 16:33 uur | ReactiesFoto: themeparktime

De Vliegende Fakir in de Efteling is één dag eerder dan gepland gestopt met vliegen. Eigenlijk zou het bekende sprookjesfiguur vanaf morgen bijna vier maanden lang niet te zien zijn vanwege een grote renovatie. Door technische problemen heeft de fakir er vandaag al de brui aan gegeven.

Vanmiddag knapten de kabels waarop het vliegende tapijt van de fakir rust. Daardoor kwam de bebaarde pop plotseling niet meer vooruit. Een medewerker heeft het tapijt uiteindelijk handmatig naar binnen gehaald.


ZIE OOK: Vliegende Fakir in de Efteling bijna vier maanden niet te zien

Op beelden van een bezoeker is te zien hoe verschillende kabels naar beneden bungelen. Inmiddels staat er een bordje met de tekst 'Storing' voor het paleis.

De Vliegende Fakir stamt uit 1958. Tot eind december ondergaat het tafereel in het Sprookjesbos een ingrijpende onderhoudsbeurt. "Alle grote onderdelen worden opgeknapt, zodat het sprookje er weer als nieuw uitziet", vertelde een woordvoerster van het pretpark afgelopen week. Ook de techniek wordt vernieuwd.ZIE OOK: Langnek kampt met nekkramp: Efteling-icoon al een week kapot

Reacties