Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fabrikus World

Onderdelen van loopingachtbaan breken af, melden ooggetuigen

03-09-2017, 14.10 uur

Bezoekers van het Franse pretpark Europark hebben zaterdagavond de schrik van hun leven gehad. Verschillende onderdelen van de loopingachtbaan EuroLoop braken plotseling af, melden ooggetuigen. Wonder boven wonder vielen er geen gewonden.

"We hoorden een enorme klap" vertelt een omstander aan de regionale nieuwssite Métropolitain. "Toen zagen we onderdelen van de achtbaan vanaf vijf meter naar beneden vallen, recht voor een vrouw die met haar kind in haar armen aan een tafeltje naast de attractie zat. Ze was doodsbang."

Tot grote verbazing van de bezoekers bleef de attractie na het incident in eerste instantie gewoon open. Daarop werd de politie ingeschakeld. Inmiddels is er een onderzoek ingesteld.

Europark, gelegen in de Zuid-Franse regio Languedoc-Roussillon, is een soort permanente kermis. Bezoekers betalen per attractie. EuroLoop, gefabriceerd door de Nederlandse firma Vekoma, opende in 2004. Het gaat om een kopie van de Python uit de Efteling, met twee loopings en twee kurkentrekkers.

Meer Fabrikus World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be