Efteling

Video: Efteling-medewerker 'steelt' Rode Schoentjes

03-09-2017, 19:00 uur | Reacties

Bezoekers van de Efteling hebben gisteren kunnen zien hoe een medewerker de bekende Rode Schoentjes in het Sprookjesbos 'stal'. Terwijl ze aan het genieten waren van het liefelijke tafereeltje, klom het personeelslid over een hek heen om de dansende lakschoentjes voor het oog van een paar kinderen en hun ouders weg te grissen.

De schoentjes worden elke avond netjes opgeborgen om te voorkomen dat een onverlaat ze mee naar huis neemt. Normaal gesproken gebeurt dat als er geen kijkers meer in de buurt zijn. De medewerker in kwestie had dit keer kennelijk geen zin om daarop te wachten.


ZIE OOK: Technische problemen bij Vliegende Fakir in de Efteling, één dag voor renovatie begint

Hij sloeg toe terwijl het verhaal nog gewoon bezig was. Toeschouwers reageerden verbaasd, blijkt uit beelden van pretparkfan Luc Verheijen. "We wouden net de schoentjes zien", verzucht een beteuterde peuter. "Oei, dat gaat ook niet bepaald subtiel op die manier", reageert een twitteraar.

De Rode Schoentjes, geopend in 1953, is één van de bekendste sprookjes uit het Sprookjesbos. "Als je dat niet kent, moet je je schamen", zei creatief directeur Olaf Vugts in 2006.ZIE OOK: Sprookjesbos Efteling deels afgezet vanwege groot onderhoud

Reacties