Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling-medewerker 'steelt' Rode Schoentjes

03-09-2017, 19.00 uur

Bezoekers van de Efteling hebben gisteren kunnen zien hoe een medewerker de bekende Rode Schoentjes in het Sprookjesbos 'stal'. Terwijl ze aan het genieten waren van het liefelijke tafereeltje, klom het personeelslid over een hek heen om de dansende lakschoentjes voor het oog van een paar kinderen en hun ouders weg te grissen.

De schoentjes worden elke avond netjes opgeborgen om te voorkomen dat een onverlaat ze mee naar huis neemt. Normaal gesproken gebeurt dat als er geen kijkers meer in de buurt zijn. De medewerker in kwestie had dit keer kennelijk geen zin om daarop te wachten.

Hij sloeg toe terwijl het verhaal nog gewoon bezig was. Toeschouwers reageerden verbaasd, blijkt uit beelden van pretparkfan Luc Verheijen. "We wouden net de schoentjes zien", verzucht een beteuterde peuter. "Oei, dat gaat ook niet bepaald subtiel op die manier", reageert een twitteraar.

De Rode Schoentjes, geopend in 1953, is één van de bekendste sprookjes uit het Sprookjesbos. "Als je dat niet kent, moet je je schamen", zei creatief directeur Olaf Vugts in 2006.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be