Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Drayton Manor Resort

Pretpark versoepelt regels: 'godsdienstig wapen' nu wel toegestaan

02-09-2017, 19.41 uur

Het Engelse pretpark Drayton Manor versoepelt de regels voor godsdienstige bezoekers. Tot nu toe mochten aanhangers van de religie sikhisme geen kirpán mee naar binnen nemen, een soort dolk. Dat zorgde voor ophef, omdat sikhs het attribuut van hun geloof eigenlijk 24 uur per dag bij zich moeten dragen.

In juni hielden beveiligers bezoekers tegen toen zij weigerden om de dolk tijdelijk in te leveren. Volgens het management is de kirpán een potentieel wapen. "Het meenemen van een dolk vormt een risico voor de gezondheid en veiligheid van onze gasten", liet een voorlichter destijds weten.

Maar inmiddels heeft het attractiepark het verbod toch geschrapt, bevestigt een woordvoerster aan Britse media. "We hebben onze richtlijnen herzien na gesprekken met sikh-gemeenschap. Als familiebedrijf zijn we een voorstander van een multiculturele samenleving."

Aan het meebrengen van een kirpán zijn nog wel specifieke voorwaarden gebonden. Zo mogen ze maximaal vijftien centimeter lang zijn en is het verplicht om de dolken onder de kleding te dragen. Medewerkers van Drayton Manor mogen kirpáns bij de ingang inspecteren.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Drayton Manor Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be