Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kölner Zoo

93-jarige weduwe schenkt dierentuin bijna 20 miljoen euro

01-09-2017, 14.28 uur

Een 93-jarige Amerikaanse weduwe doet een Duitse dierentuin miljoenen euro's cadeau. Elizabeth Reichert wil de Kölner Zoo na haar dood 22 miljoen dollar nalaten, zo'n 18,5 miljoen euro.

De kinderloze vrouw groeide op in Keulen. Na de Tweede Wereldoorlog emigreerde ze met haar echtgenoot naar de Verenigde Staten. Daar werd de man steenrijk als zelfstandig ondernemer. Het was zijn wens om de dierentuin van Keulen financieel te steunen.

"We zijn Keulen nooit vergeten", vertelt Reichert in gesprek met een regionale krant. "De dierentuin is voor Keulen net zo belangrijk als de Dom."

De directeur van het Duitse dierenpark is de vrouw naar eigen zeggen enorm dankbaar. "Ik viel van mijn stoel toen ik het hoorde", zegt Christopher Landsberg. Wat hij met het geld gaat doen, weet hij nog niet.

Meer Kölner Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be