Wunderland Kalkar

Omstreden oud-directrice Slagharen keert terug in pretparkwereld

04-09-2017, 23:38 uur | Reacties

Angelique Klar, de voormalige directrice van Attractiepark Slagharen, maakt haar rentree in de pretparkwereld. Ze gaat werken voor pretparkondernemer Hennie van der Most, melden ingewijden aan Looopings. Klar is omstreden in de recreatiebranche, onder meer vanwege het liegen over bezoekersaantallen.

Klar gaat aan de slag voor de Duitse pretparken Wunderland Kalkar en Funpark Meppen, allebei eigendom van Van der Most. Ze is naar eigen zeggen gespecialiseerd in het 'verkoopklaar' maken van een onderneming. Van 2009 tot 2014 zwaaide ze de scepter over Slagharen, waar ze het bedrijf klaarstoomde voor een overname door de Spaanse parkengroep Parques Reunidos.


ZIE OOK: Directrice Slagharen lag wakker van Looopings

Of Van der Most zijn Duitse pretparken ook wil verkopen, is niet duidelijk. Looopings heeft Klar vandaag meermaals om een reactie gevraagd, maar ze weigert de redactie te woord te staan. Dat is opvallend, omdat ze in 2014 nog vertelde dat het onverstandig is om media als Looopings te negeren. "Dat werkt bij dit soort partijen juist averechts", zei Klar destijds.

Na haar vertrek bij Slagharen bleek dat Klar jarenlang had gelogen over de bezoekerscijfers van het Overijsselse pretpark. Tussen 2009 en 2014 communiceerde het park bezoekersaantallen tussen 1,4 en 1,7 miljoen, maar in werkelijkheid lagen de cijfers een half miljoen lager.

Veel pretparkfans van het eerste uur zullen Klar nog kennen van een gĂȘnant radio-interview uit 2012, waarin ze de kluts volledig kwijtraakte. Ze staat verder bekend om het maken van veel taalfouten.

ZIE OOK: Attractiepark Slagharen loog over bezoekersaantallen: niet langer tweede pretpark van Nederland

Reacties