Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Mogelijk maatregelen tegen terreur bij Amsterdamse attracties

31-08-2017, 17.30 uur

Toeristische attracties in Amsterdam bekijken welke stappen er gezet kunnen worden om de kans op een terroristische aanslag te verkleinen. Trekpleisters als Madame Tussauds, de Heineken Experience en The Amsterdam Dungeon overleggen met de gemeente over eventuele anti-terreurmaatregelen.

Er wordt gedacht aan het verkorten van de wachtrijen voor de deur of het beschermen ervan, zodat er minder makkelijk een voertuig op in kan rijden. Dat meldt Het Parool. Ook is er aandacht voor de doorstroming van het verkeer op drukke plekken.

Verder gaan de attracties samen met de hulpdiensten oefenen hoe men om moet gaan met een aanslag of een concrete dreiging. Eerdere aanslagen met voertuigen in het buitenland maken volgens burgemeester Van der Laan duidelijk dat alle drukke plekken in de hoofdstad een potentieel doelwit zijn.



Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be