Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Jongen (3) mag geen prinses zijn in Disneyland Paris

30-08-2017, 21.49 uur

Disneyland Paris heeft een 3-jarig jongetje geweigerd bij een prinsessenactiviteit, alleen omdat hij een jongen is. Dat schrijft de moeder van het jochie op haar website. Ze wilde haar zoontje Noah laten meedoen aan 'Princess For A Day' in het Disneyland Hotel.

Kinderen worden daar omgetoverd tot een prinses, inclusief make-up en een speciale prinsessenjurk. "Dat zou Noah geweldig vinden, want hij is een superfan van prinsessen als Elsa, Rapunzel, Jasmine en Belle", aldus moeder Hayley McLean-Glass uit Engeland.

Ze besloot de activiteit te boeken, maar tot haar verbazing kreeg ze te horen dat dat niet mogelijk was. "Op dit moment kan Princess for a Day niet geboekt worden voor een jongen", reageerde Disneyland Paris per mail. Een medewerker liet weten dat de moeder wel een speciaal prinsessenpakket van 300 euro kon bestellen.

"Dus mijn zoon, die gek is op Disney-prinsessen, mag niet dezelfde ervaring hebben als meisjes die fan zijn?", foetert McLean-Glass. "Ik vraag me af of die regel ook geldt voor activiteiten die bedoeld zijn voor jongens. Als een meisje een superheld wil zijn, dan kan dat. Als ze een Jedi wil zijn, dan kan dat. Maar blijkbaar is het ondenkbaar dat een jongen een prinses wil zijn."

In oktober vindt in het Disney-resort een Gay Pride-evenement plaats met de slogan 'Vier diversiteit in Disneyland Paris'. Hypocriet, vindt de moeder. "Diversiteit is op andere momenten blijkbaar niet toegestaan in Disneyland. Mijn zoon mag niet zichzelf zijn."

Ze benadrukt dat ze haar zoontje nooit heeft gedwongen om prinsessen leuk te vinden. "Hij koos er zelf voor. Mijn andere twee zoons zijn juist heel jongensachtig. Deze discussie gaat niet over homo of hetero, we hebben het over een onschuldig kind dat zich wil verkleden als zijn favoriete personage."

Inmiddels heeft Disneyland Paris spijt van de reactie. "We bieden onze excuses aan voor de commotie die is ontstaan", vertelt een woordvoerder aan Britse media. "Dit mag nooit meer gebeuren." In het vervolg zijn zowel jongens als meisjes welkom bij alle activiteiten.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be