Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Video: zo manipuleren dierenactivisten het publiek

31-08-2017, 12.55 uur

Een opzienbarende video laat zien hoe dierenactivisten trucjes gebruiken om de publieke opinie te manipuleren. Een Duitse website produceerde een filmpje waarin eerst wordt getoond hoe 'slecht' dieren het hebben in dierentuinen: een aap kwijnt weg achter tralies, een dolfijn drijft lusteloos in een bassin en vogels hebben nauwelijks de ruimte om te vliegen.

Vervolgens laten de makers zien hoe makkelijk het was om de kijker te misleiden. Dan blijkt dat de dieren in werkelijkheid gigantisch veel ruimte hebben in uitgestrekte themagebieden. "We leggen bloot hoe dierenrechtenorganisatie als PETA te werk gaan in hun campagnes om dierentuinen te sluiten", staat in de beschrijving van de video.

De site benadrukt dat dierenparken jaarlijks miljoenen mensen vermaken en informeren. "Er bestaan ouderwetse en slechte dierentuinen, zoals er ook slechte scholen en slechte ziekenhuizen bestaan. Maar moeten alle scholen en ziekenhuizen daarom worden gesloten?"



Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be