Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Rechtszaak tegen zakkenrollers Disneyland Paris van start

29-08-2017, 07.00 uur

In Frankrijk begint vandaag het proces tegen een Roemeense bende die op grote schaal bezoekers van Disneyland Paris beroofde. De criminelen, die het vooral gemunt hadden op buitenlandse toeristen, maakten de afgelopen jaren naar schatting 1 miljoen euro buit. Daarvoor werden ook kinderen van 7 en 8 jaar ingezet.

De kinderen sloegen het vaakst hun slag in het publiek bij de parade. Ze werkten volgens een vast patroon: het eerste kind zorgde voor afleiding, terwijl de tweede een mobieltje, een tas of sieraden stal. De derde nam de spullen vervolgens over. De dagelijkse buit van één gezin bedroeg gemiddeld 800 euro.

Hoewel de kinderen regelmatig werden gearresteerd door de politie, kwamen ze steeds snel weer vrij. Eén meisje is zelfs 48 keer opgepakt wegens diefstal. In februari 2016 werd de bende na zeven maanden politieonderzoek volledig opgerold. De hoofdverdachten riskeren nu gevangenisstraffen van dertig jaar.

Meer Disneyland Paris
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be