Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermisexploitant aangehouden vanwege verboden wapenbezit

29-08-2017, 12.20 uur

De politie in Alkmaar heeft afgelopen weekend een kermisexploitant opgepakt vanwege verboden wapenbezit. Agenten werden zaterdagmiddag aangesproken door jongens die gezien hadden dat een kermisbaas een ploertendoder had.

Een ploertendoder is een gevechtswapen bestaand uit een flexibele stok met aan het uiteinde een zware loden knop. Het wapen, dat vergelijkbaar is met een gummiknuppel, is in Nederland ten strengste verboden.

Bij een kraam op de Alkmaarse kermis werd inderdaad een ploertendoder aangetroffen. Agenten hebben het wapen in beslag genomen. De eigenaar, een 52-jarige man, werd opgepakt. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Meer kermis
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be