Efteling

Disney-expert sceptisch over nieuw wachtrijsysteem Efteling

29-08-2017, 16:20 uur | Reacties

Disney-kenner en 3FM-dj Michiel Veenstra heeft zijn bedenkingen over het nieuwe wachtrijsysteem van de Efteling. Vanaf half september moeten Efteling-bezoekers een ritje in de Python vooraf reserveren met behulp van een app of een kaartautomaat. Veenstra betwijfelt of dat wel gaat werken, vertelde hij gisteren op BNR Nieuwsradio.

Het grote verschil met het bekende FastPass-systeem van Disneyland Paris is dat de Efteling de normale rij volledig afsluit. Wie in de Python wil, moet per se een Boarding Pass reserveren. Gewoon in de rij aansluiten is dan niet meer mogelijk.


ZIE OOK: Doorbraak: Efteling krijgt gratis FastPass-systeem

Veenstra noemt het "een rare keuze". "Ik ben heel benieuwd of de Efteling gaat vasthouden aan het principe 'Nee, alleen met de Boarding Pass kom je erin', of dat ze daarnaast alsnog een normale rij bouwen. Dat laatste lijkt mij een gezondere situatie."

De dj suggereert dat Efteling-fans juist profijt kunnen hebben van gewone bezoekers die het systeem niet snappen. "Het FastPass-systeem in de Disney-parken heeft heel lang juist goed gewerkt omdat veel normale bezoekers niet doorhadden hoe het werkte."

De Efteling start op 15 september een experiment bij de Python. Als de test een succes is, wordt het principe later bij meer attracties toegepast.

Veenstra staat bekend als een enorme Disney-fanaat. Voor Disneyland Paris spreekt hij bovendien al enkele jaren alle Nederlandse voice-overs in.

ZIE OOK: Zo worden de Nederlandse voice-overs van Disneyland Paris ingesproken

Reacties