Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Achtbaan Bobbejaanland weer open na ongeluk, maar oorzaak blijft geheim

25-08-2017, 21.34 uur

Bobbejaanland heeft de achtbaan Typhoon heropend na het ongeluk van vorige week dinsdag. Toen botsten twee karretjes van de rollercoaster op elkaar, waardoor vijf bezoekers lichtgewond raakten. Hoewel de attractie weer draait, blijft de oorzaak van het incident geheim.

"Geen commentaar", antwoordt een woordvoerster op de vraag wat de botsing veroorzaakt heeft. "De gegevens met betrekking tot het onderzoek geven we niet vrij. De Typhoon is veilig en operationeel. Wij zijn tevreden. De bezoekers ook."

Drie bezoekers moesten vorige week met nekklachten naar het ziekenhuis worden gebracht nadat een karretje niet werd afgeremd in het station. Daardoor botste het bakje bovenop een voertuig dat klaarstond om omhoog getakeld te worden.

Bobbejaanland benadrukt dat de veiligheid voor het attractiepark op de eerste plaats komt. "De achtbaan is vandaag officieel vrijgegeven door alle instanties."

De sluiting van de Typhoon werd niet vermeld op de website of social media-kanalen van het park. Op Facebook wordt vandaag wel geschreven over de heropening. "Heel erg bedankt voor jullie geduld en heel veel Typhoon-fun!", luidt de boodschap.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be