Bobbejaanland

Achtbaan Bobbejaanland weer open na ongeluk, maar oorzaak blijft geheim

25-08-2017, 21:34 uur | Reacties

Bobbejaanland heeft de achtbaan Typhoon heropend na het ongeluk van vorige week dinsdag. Toen botsten twee karretjes van de rollercoaster op elkaar, waardoor vijf bezoekers lichtgewond raakten. Hoewel de attractie weer draait, blijft de oorzaak van het incident geheim.

"Geen commentaar", antwoordt een woordvoerster op de vraag wat de botsing veroorzaakt heeft. "De gegevens met betrekking tot het onderzoek geven we niet vrij. De Typhoon is veilig en operationeel. Wij zijn tevreden. De bezoekers ook."


ZIE OOK: Foto opgedoken van botsing bij achtbaan Bobbejaanland

Drie bezoekers moesten vorige week met nekklachten naar het ziekenhuis worden gebracht nadat een karretje niet werd afgeremd in het station. Daardoor botste het bakje bovenop een voertuig dat klaarstond om omhoog getakeld te worden.

Bobbejaanland benadrukt dat de veiligheid voor het attractiepark op de eerste plaats komt. "De achtbaan is vandaag officieel vrijgegeven door alle instanties."

De sluiting van de Typhoon werd niet vermeld op de website of social media-kanalen van het park. Op Facebook wordt vandaag wel geschreven over de heropening. "Heel erg bedankt voor jullie geduld en heel veel Typhoon-fun!", luidt de boodschap.

ZIE OOK: Bobbejaanland sluit achtbaan Typhoon na botsing

Reacties