Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gardaland Resort

Italiaans pretpark Gardaland op scherp vanwege terreurdreiging

25-08-2017, 14.05 uur

Het Italiaanse pretpark Gardaland is opgeschrikt door een extremistische boodschap. Bij een attractie in het park werd afgelopen maand een briefje met een bizar dreigement gevonden. Daarop stond in het Afghaans: "Dood aan het Westen. Vroeg of laat zullen jullie allemaal verdwijnen."

Dat melden Italiaanse media. Een medewerker die het briefje vond, waarschuwde de beveiliging. Bij het terugkijken van camerabeelden bleek dat de boodschap was neergelegd door een vrouw met een gezichtsbedekkende sluier.

De directie van Gardaland vermoedt dat de boodschap niet serieus bedoeld werd. Toch is in overleg met de politie besloten om de veiligheidsmaatregelen rond het park aan te scherpen. Er lopen meer bewakers en agenten rond. Bij de ingang werden tassen van bezoekers al geïnspecteerd.

Gardaland is onderdeel van de Britse parkengroep Merlin Entertainments.

Meer Gardaland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be