Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Verbouwing van zwemparadijs Walibi begint in september

24-08-2017, 14.35 uur

Het overdekte zwemparadijs van Walibi Belgium krijgt een grote opknapbeurt. Waterpark Aqualibi wordt de komende maanden grondig verbouwd. Naast de komst van een nieuw kindergebied van zevenhonderd vierkante meter wordt het bad aangekleed in Caribische sferen, met felgekleurde houten gevels.

Dat gebeurt in samenwerking met het Nederlandse ontwerp- en decoratiebedrijf Jora Vision. De ingrijpende transformatie gaat op maandag 4 september van start. Tot de kerstvakantie is Aqualibi daarom alleen geopend in de weekenden en tijdens de schoolvakanties. Na de kerstperiode sluit het waterpark volledig tot de paasvakantie van 2018.

"We ontwierpen een Caribisch stadje met verschillende gebouwen die er geïmproviseerd uitzien", vertelt hoofdontwerper Vincent Jansen. "Meubelstukken hebben bewust verschillende kleuren, waardoor de omgeving intiemer aanvoelt." Een grote rotspartij in het midden van het bad krijgt een opknapbeurt. "Er ontbrak daar iets spannends. In ons concept is er tijdens een storm een vissersboot terechtgekomen op de rotsen."

Bezoekers met een Golden Pass-abonnement mogen tijdens de sluitingsdagen van Aqualibi gratis zwemmen in het Brusselse waterparadijs Océade.

De verbouwing van Aqualibi is de eerste stap van een omvangrijk masterplan van Walibi Belgium. Er wordt de komende jaren meer dan 100 miljoen euro geïnvesteerd in opknapbeurten en nieuwe attracties. Volgend jaar opent een nieuwe familieachtbaan. Er worden ook twee attracties afgebroken.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be