Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling bouwt liftcabine bij achtbaan Baron 1898

24-08-2017, 12.47 uurBeeld: Eric Rovers

Bij de ingang van achtbaan Baron 1898 in de Efteling staat vanaf vandaag een liftcabine. Volgens het bijbehorende verhaal gaat het om de cabine waarmee baron Gustave Hooghmoed, het hoofdpersonage van de attractie, zijn allereerste afdaling in de mijnschaft heeft gemaakt.

Op het dak zijn wieltjes en afgebroken kabels zichtbaar. Het nieuwe hokje wordt gebruikt als een overkapping voor een speciale teststoel. Corpulente bezoekers krijgen de mogelijkheid om te controleren of ze in een achtbaanzitje passen. Dat moet gênante vertoningen in het station voorkomen.

Personeelsleden die bij de ingang staan om kinderen op te meten, kunnen de cabine bovendien gebruiken als schuilplaats tegen zon en regen. Bij houten achtbaan Joris en de Draak en waterachtbaan De Vliegende Hollander verschijnen binnenkort vergelijkbare schuilhutjes.

Het verhaal van Baron 1898 draait om een hebzuchtige mijnbaron die bezoekers vraagt om als mijnwerkers af te dalen in een mijnschacht. De dertig meter hoge dive coaster opende in 2015.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be