Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Escape rooms

Politie boos over reclamestunt van escape room

23-08-2017, 21.21 uur

De politie is niet te spreken over een ludieke reclamestunt van een nieuwe escape room in Utrecht. Verschillende media ontvingen vandaag een mysterieus anoniem pakketje. Daarin zat een apparaatje met een numeriek toetsenbord en stroomdraadjes.

Medewerkers van RTV Utrecht raakten in paniek en schakelden de politie in. Na onderzoek bleek het verdachte pakketje een puzzel te zijn. Wie het stukje elektronica zou aansluiten op een USB-lader, zou een website met een verborgen code te zien krijgen. Daarmee kon een persoonlijke uitnodiging geactiveerd worden.

"Het is niet de juiste manier om een marketingactie te voeren, zeker niet in deze tijd", laat een politiewoordvoerder weten. "Je kunt mensen hier angst mee aanjagen."

De pakketjes waren afkomstig van het Utrechtse bedrijf Escapium, dat binnenkort de nieuwe escape room The Dam opent. Deelnemers krijgen een uur de tijd om te ontsnappen uit de controlekamer van een stuwdam. Daarvoor moeten ze puzzels oplossen en boobytraps ontwijken.

Meer escape rooms
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be