Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Compagnie des Alpes

Walibi wil zwemparadijs bouwen in Belgische stad

23-08-2017, 13.04 uur

Komt er in België een gloednieuw Walibi-waterparadijs te liggen? Walibi Belgium heeft aangekondigd een groot zwembad te willen bouwen in de Vlaams-Brabantse stad Landen. Het pretpark hoopt daarvoor samen te kunnen werken met de gemeente.

Een nieuw zwembad in Landen gaat naar schatting 30 miljoen euro kosten. Omdat de kostprijs te hoog is om alleen te dragen, is de gemeente op zoek naar een privépartner die wil meewerken. Naast Walibi is onder meer pretparkgroep Plopsa in de race.

"In Landen willen we een combinatie bouwen tussen een klassiek openbaar zwembad en een recreatief zwempark", zegt een woordvoerster van Walibi. Er zou plaats zijn voor glijbanen en wildwaterbanen.

Waarschijnlijk wordt deze zomer bekend welke partij het bad mag bouwen. De bouwwerkzaamheden moeten in 2019 beginnen. Landen ligt op ongeveer drie kwartier rijden van attractiepark Walibi in Waver. Daar bevindt zich al sinds 1987 het overdekte waterparadijs Aqualibi.

Walibi Belgium presenteerde onlangs ambitieuze toekomstplannen. Men wil de komende jaren meer dan 100 miljoen euro steken in opknapbeurten en nieuwe attracties. Zusterpark Bellewaerde in Ieper is ook bezig met de komst van een groot waterpark, dat 17 miljoen euro moet gaan kosten. Beide parken zijn eigendom van de Franse groep Compagnie des Alpes.

Meer Compagnie des Alpes
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be